Tot sobre el contracte d’arres de venda de pisos

que es un contrato de arras

El procès de cerca de casa pot ser tediós. És difícil prendre la decisió, però quan trobes la casa que s’assembla a les teves expectatives no hi ha cap mena de dubte, tot i que sempre pot ser que un altre comprador estigui interessat en la mateixa propietat i pugui comprar-la abans.

Per això existeix l’opció de reserva, és a dir, s’abona la paga i senyal perquè la propietat no sigui venuda a cap altre possible comprador. D’aquest procès en diem formalitzar les arres.

Però saps que són realment les arres? Saps què és un contracte d’arres i per a què serveix? Si és la primera vegada que compres un immoble o ja no recordes el procès, a aquest article t’explicarem tot el que has de saber.

Què és un contracte d’arres?

El contracte d’arres és un acord privat entre comprador i venedor sobre la compravenda d’una propietat.

També anomenat arres, es tracta d’un acord privat i previ entre comprador i venedor al qual ambdues parts es comprometen a efectuar la compravenda futura d’un immoble. El comprador entrega al venedor una quantitat de diners com a senyal.

A través del contracte d’arres, el comprador es reserva al dret sobre la compra de l’immoble a canvi d’una quantitat de diners determinada inclosa en el preu total. Per la seva banda, el venedor es compromet a entregar l’immoble al comprador en les condicions prèviament pactades.

Quant a la informació bàsica que s’ha de conèixer sobre els contractes d’arres és la següent:

El contracte d’arres és un document que implica una transcripció del que posteriorment serà el contingut de l’escriptura pública de compravenda. Així que, al contracte d’arres ja queden establertes les condicions de compravenda i les possibles penalitzacions en cas que aquesta no prosperi per causa imputable a una de les dues parts.

Tipus de contractes d’arres

Existeixen tres tipus principals d’arres: penitencials, penals i confirmatòries. És essencial saber quina de les tres s’ha signat de cara a futures reclamacions:

Arres penitencials:

Amb les arres penitencials, en cas d’incompliment del contracte per part del comprador, aquest perdrà la quantitat de diners aportada a la senyal. Si el venedor abandona el procès de compravenda haurà de tornar la quantitat multiplicada per dos al comprador.

Arres confirmatòries:

Amb aquesta mena d’arres, si una part no compleix els acords, l’altra pot exigir el compliment o la resolució del contracte i la seva indemnització corresponent per danys i perjudicis.

Arres penals

la seva funció és garantir el compliment del contracte de compravenda. A diferència de les arres confirmatòries i penitencials, les arres penals no són una bestreta del preu de la compravenda ni atorguen a les parts la facultat de desistir del contracte principal. Aquest tipus d’arres no està regulat expressament en el Codi Civil espanyol i s’equiparen a les obligacions amb astricció.

Cal esmentar que existeix una excepció en la qual, com a comprador, pots denegar el procés de compravenda i no perdre el senyal lliurat. Es tracta dels vicis ocults, que són problemes greus en l’habitatge dels quals no tinguessis coneixement abans de signar el contracte d’arres.

En el cas d’incompliment del contracte d’arres, totes dues parts haurien d’acudir a judici per a determinar quines són les conseqüències per a la persona que ha decidit abandonar el procés de compravenda.

Puc comprar una casa sense contracte d’arres?

que es un contrato de arras

Si bé el contracte d’arres no és obligatori per a la compra d’un pis, sí que és recomanable, perquè pot ajudar-te molt si desitges comprar un immoble.

Tingues en compte que aquest document permet reservar un habitatge, per la qual cosa el venedor no podrà vendre-la a una altra persona fins que, no se signi el contracte o escriptura pública de la compravenda.

Això sí, si recorres al contracte d’arres en la compra d’un pis a Espanya, has de redactar molt bé el document i assessorar-te enfront del tema. Tot això amb la finalitat que evitis problemes posteriors i així puguis especificar en el contracte quin tipus d’arres es pactaran.

¿Qué oferim a Administraciones Hernández?

Des de 1940, Administracions Hernández es dedica a gestionar patrimoni immobiliari, tant lloguers, com compra venda de propietats a la ciutat de Barcelona.

Compta amb diversos departaments especialitzats, segons les necessitats de cada client per a oferir el millor servei possible a cada moment a cadascun dels seus clients, sigui com sigui el seu interès personal.

Atenció personalitzada per part d’experts en cadascuna de les matèries relatives al sector immobiliari. Una forma diferent d’entendre la gestió de lloguers. Dedicació i esperit innovador… Administracions Hernández és sens dubte una elecció a tenir en compte a Barcelona.

Fincas administraciones hernandez

Tens algun dubte?

Si estàs interessat en conèixer la nostra feina, pots visitar el nostre lloc web

Compare listings

Compare
Call Now Button