Beneficis del ‘Home Staging’

Beneficios del Home Staging

En els últims anys el terme home staging ha estat en boca de totes aquelles persones interessades a vendre o llogar un habitatge o propietat. Però què és el home staging exactament i en què consisteix?

El home staging és una tècnica de màrqueting que s’enfoca en preparar un immoble per  revaloritzar-lo abans de llançar-lo al mercat immobiliari amb l’objectiu de presentar una propietat més atractiva visualment per tal d’augmentar el nombre de compradors i obtenir més beneficis per al venedor. En les següents línies aprofundirem en aquest terme.

¿Què és el ‘Home Staging’?

El home staging és un terme anglosaxó que es tradueix com a “posada en escena de la llar”. Es va desenvolupar als Estats Units en la dècada dels 70 i es va anar estenent per Amèrica del Nord i Austràlia fins a arribar a Europa a principis de la dècada dels 90. Avui dia, el home staging és un certificat de garantia en molts països europeus, entre els quals s’inclou Espanya.

Beneficios del home staging

El home staging consisteix a utilitzar diferents tècniques per mostrar un immoble més atractiu visualment, de manera que més compradors s’interessin en ell ràpidament i s’obtingui un major benefici en menys temps. L’objectiu del home staging és que l’immoble es vegi com una autèntica llar en el qual els compradors puguin fantasiar amb la seva futura vida per a així atreure més la seva atenció i interès.

Avantatges del 'Home Staging'

El home staging ofereix múltiples avantatges i clars beneficis en el sector immobiliari tant per a particulars com per a immobiliàries. Actualment cal tractar els immobles com a productes en els quals cal invertir per vendre millor a clients més exigents, una cosa que s’aconsegueix amb el home staging. Aquests són algunes dels seus avantatges.

Diferenciació respecte a la competència

El mercat actual és molt competitiu perquè inclou més venedors que compradors. Gràcies a la tècnica del home staging es pot marcar una diferència notable respecte a aquells habitatges que no l’han aplicat, ja que un dels pilars en el lloguer i venda d’habitatges es basa en les fotografies, un aspecte molt cuidat en el home staging.

Rapidesa en la venda

L’empresa Aveo, a França, va realitzar un estudi per a calcular la rapidesa amb la qual es ven un habitatge que aplica la tècnica del home staging. Els resultats parlen per si sols: una casa amb home staging a França triga 19,5 dies a vendre’s.

Vendes al millor preu i sense negociacions innecessàries

Beneficios home staging

Quan un comprador visita un immoble, és habitual que negociï un preu per sota de l’ofert o exigeixi algun tipus de descompte. En moltes ocasions, això s’al·lega a desperfectes exagerats en l’habitatge. Però gràcies al home staging es pot evitar que això ocorri, ja que l’habitatge es presentarà en perfectes condicions, tal com apareix en les cuidades fotografies, i els compradors no tindran cap desperfecte que assenyalar.

Atracció de potencials clients

El home staging es basa en la primera impressió, i només hi ha una oportunitat en la vida per a causar una bona primera impressió. Si s’aplica aquesta tècnica, els compradors s’emportaran una impressió tan bona de l’habitatge que la consideraran seriosament com una de les opcions més probables de compra, per la qual cosa les visites seran més fructíferes.

Optimización de l'habitatge

Optimitzar consisteix a planejar i executar una sèrie d’accions per tal d’obtenir els millors resultats, i això és el que s’aconsegueix amb la tècnica del home staging. Aquesta tècnica permet aprofitar tots els beneficis d’un immoble, ressaltant els seus aspectes més positius i presentant-lo com una opció que no pot passar desapercebuda davant cap comprador, que a més podrà observar l’habitatge com una autèntica llar que a penes haurà de modificar.

Inversions més rendibles

Encara que el home staging soni complicat, la realitat és que no es precisen de grans inversions ni d’un pressupost desorbitat per a executar aquesta tècnica. S’ajusta a totes les butxaques i a tots els tipus d’habitatges; només es precisa d’una bona neteja, una mica de decoració i unes bones fotografies, lluminoses i brillants. I com l’immoble es vendrà més ràpid, no hi ha temps per rebaixar el preu, de manera que la inversió és molt més rendible.

Fotografies atractives

Les fotografies són molt importants per a vendre o llogar un habitatge. Són molts els compradors que descarten immobles només perquè les fotografies són fosques, desenfocades o no permeten veure l’habitatge íntegrament. El home staging recorre a fotografies de qualitat, amb bona il·luminació i colors cuidats, on cada racó de l’habitatge es presenta amb tot luxe de detalls. Això es tradueix en una venda molt més ràpida.

Senzillesa i estalvi

Encara que sembli que l’objectiu del home staging és rehabilitar un habitatge, res més lluny de la realitat. Aquesta tècnica només busca utilitzar els mitjans adequats per ressaltar els punts forts d’un immoble, per la qual cosa els pocs treballs que es puguin realitzar de decoració seran senzills i de baix cost, sense recórrer a projectes d’obra major.

Revalorizació de l'immoble

Potser l’avantatge més interessant del home staging. En mostrar una millor imatge de l’habitatge, aquesta es revaloritza perquè es vengui més ràpid i així no hi haurà temps de rebaixar el preu en cada visita. Un habitatge d’aspecte agradable es ven molt més ràpid i pel preu adequat.

El home staging és una de les millors tècniques per vendre o llogar un immoble a les quals compradors i immobiliàries poden recórrer. Si vostè està pensant en començar un projecte de home staging a Barcelona però no sap per on començar, l’equip d’Administracions Hernández es mostrarà encantat d’assessorar-lo i acompanyar-li en aquest camí fins a comercialitzar el seu immoble amb èxit.

Fincas administraciones hernandez

Tens algun dubte?

Si estàs interessat en conèixer la nostra feina, pots visitar el nostre lloc web

Compare listings

Compare
Call Now Button