Normativa sobre la insonorització acústica de locals

Normativa sobre insonorización acústica

Tothom té un veí molest que li fa la vida impossible entre setmana, o els caps de setmana, fent obres, movent mobles i, en general, generant una gran quantitat de soroll. Però què es pot fer davant una situació tan aparentment subjectiva? Coneix la normativa sobre insonorització acústica.

Encara que, si s’aplica el sentit comú, hi ha situacions que no queda un altre remei que tolerar, existeix una normativa que estipula quin és l’horari per fer soroll a casa i la quantitat de soroll que és acceptable sense que les forces de l’ordre intervinguin. Parlem avui de quins són aquests límits i què diu la llei sobre aquest tema.

Fins a quina hora es pot fer soroll a casa?

L’horari de sorolls queda determinat per cada Comunitat Autònoma o municipi. En el cas de Barcelona, la normativa estipula que es pot fer soroll a casa de 8:00h a 21:00h de dilluns a divendres sempre que no superi el límit de decibels establert. Els caps de setmana i dies no lectius, l’horari es redueix de 9:30h a 21:00h.

Quants són els decibels màxims permesos?

A Barcelona es fixen tres horaris que determinen el límit de soroll permès en els habitatges:

Normativa sobre insonorización acústica
  • A la sala d’estar, fins a 35 dB de 7:00h. a 23:00h. i fins a 30 dB de 23:00h. a 7:00h.

  • Als dormitoris, fins a 30 dB de 7:00h. a 23:00h. i fins a 20 dB de 23:00h. a 7:00h.

  • A les cuines i lavabos, fins a 40 dB.

A més, dins dels habitatges no està permesa cap de les activitats necessàriament sorolloses que puguin pertorbar el descans veïnal des de les 21:00h. de la nit fins a les 8:00h. del matí següent.

Quines són les multes per fer soroll a casa?

Gairebé totes les comunitats reprodueixen les mateixes multes per soroll que la Comunitat de Madrid, i poden classificar-se com a infraccions lleus, greus o molt greus. Aquestes serien les multes per fer soroll a casa:

  • Infraccions lleus: superar en quatre decibels decibels o més suposa multes des de 750€.

  • Infraccions greus: fer sorolls que freguin els set decibels per sobre del marcat per llei implica multes de fins a 1.500€.

  • Infraccions molt greus: superar en més de set decibels l’exigit per llei comporta multes de 3.000€ d’ara endavant.

Normativa sobre insonorización acústica

Tinc veïns sorollosos: què faig?

Si es té un veí sorollós, la situació ideal suposa arribar a alguna mena d’acord amb ell. No obstant això, no tots els veïns es presten oberts a col·laborar, i menys en el que a soroll es refereix.

Així doncs, aquests són els passos que es recomanen seguir en el cas de conviure amb un veí sorollós:

  • Identificar el problema: en primer lloc cal identificar el problema i la causa del soroll, així com establir si es produeix de manera contínua o esporàdica en el temps. Identificada la causa, es recomana parlar amb el veí per intentar arribar a un acord.

  • Seguir les normes de la comunitat: moralment, s’han de seguir una sèrie de normes de convivència en la comunitat de veïns referent a sorolls. Si el diàleg amb el veí no funciona, es pot recórrer a les figures d’autoritat superiors, com el president de la comunitat o l’administrador de finques.

  • Recórrer a una denúncia oficial: si no s’aconsegueix res amb les dues anteriors vies, convé cridar a la línia d’emergència o acudir a la Policia per denunciar. Per a això es precisa de proves, com mesurar la intensitat del so o aconseguir testimonis d’altres veïns que experimentin les mateixes molèsties.

Què oferim a Administracions Hernández

Desde 1940, Administraciones Hernández se dedica a gestionar patrimonio inmobiliario, tanto alquileres, como compra venta de propiedades en la ciudad de Barcelona.

Cuenta con varios departamentos especializados, según las necesidades de cada cliente para ofrecer el mejor servicio posible en cada momento a cada uno de sus clientes, sea cual sea su interés personal.

Atención personalizada por parte de expertos en cada una de las materias relativas al sector inmobiliario. Una forma diferente de entender la gestión de alquileres. Dedicación y espíritu innovador… Administraciones Hernández es sin duda una elección a tener en cuenta en Barcelona.

Fincas administraciones hernandez

Tens algun dubte?

Si estàs interessat en conèixer la nostra feina, pots visitar el nostre lloc web

Compare listings

Compare
Call Now Button