Has patit un sinistre en el teu habitatge? Què has de fer ara?

Que hacer si he sufrido siniestro en la vivienda

Malgrat no ser obligatòries, les assegurances de la llar es troben entre les més contractades d’Espanya i un de cada quatre llars asssegurades pateix algun tipus de contratemps al llarg de l’any.

Si el seu habitatge ha patit algun tipus de sinistre, és possible que s’estigui preguntant què ha de fer ara i per això ha arribat aquí. En Administracions Hernández desitgem ajudar-lo i aportar claredat als seus dubtes, de manera que li convidem a continuar llegint.

Quins són els sinistres més habituals en l'habitatge?

Els sinistres més comuns en les assegurances de llar són els danys per aigua i el trencament de vidres, però no són els únics riscos que corre el teu habitatge. Segons dades de la Unió Espanyola d’Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UNESPA), cada hora tenen lloc més de 800 incidències en diferents llars de tota la geografia espanyola.

Aquests són alguns dels sinistres més comuns que succeeixen en els habitatges, tal com recull l’Associació ICEA (Recerca Cooperativa entre Entitats Asseguradores i Fons de Pensions):

  • Goteres: les goteres suposen el sinistre més freqüent a Espanya. Només l’any 2018 es van donar part prop de 2,5 milions de contratemps d’aquest estil, la qual cosa es podria traduir en una gotera cada dotze segons. Cal assenyalar que els danys per aigua no sols afecten l’habitatge en si, sinó també als immobles dels veïns, en cas de ser una comunitat, i en aquest cas jugaria un paper fonamental la cobertura de responsabilitat civil de l’assegurança.

  • Trencament de vidres: cada any es trenquen a Espanya més d’un milió de vidres, en la seva majoria finestres i portes. Un segur continent protegeix davant els danys materials que pugui patir a conseqüència de trencaments accidentals.

  • Robatoris i incendis si bé s’estimen gairebé 400.000 robatoris a l’any i entorn de 100.000 incendis a l’any, són dels sinistres més costosos, situant-se només per darrere de les goteres.
  • Danys elèctrics s’estima que a Espanya es produeixen a l’any prop de 800.000 incidents relacionats amb alguna mena de problema elèctric.

  • Fenòmens atmosfèrics: aquest tipus de sinistres dependrà de la zona en la qual es trobi l’habitatge. En aquells llocs on el vent i la neu són la norma, s’acumulen més de 550.000 incidents relacionats amb aquests. L’especial casuística d’aquesta mena d’incidents respecte a la resta és que, habitualment, el cost dels danys causats pel clima sol ser elevat.

  • Serveis d’assistència facilitats a través de les asseguradores: aquests sinistres cobreixen un ampli ventall de successos, com a problemes que requereixin la intervenció de professionals en reformes, reparació i bricolatge o incidències que precisin de restauració estètica, entre altres. Més d’un milió de parts a les asseguradores inclouen aquest tipus de serveis.

Temps màxim per notificar el problema

Si el seu habitatge ha patit algun tipus de sinistre, ha de posar-se en contacte amb la seva asseguradora ràpidament, perquè existeix un termini de 7 dies per a poder donar el comunicat.

Com donar part a l'assegurança de la llar després d'un sinistre?

Abans de començar cap mena de tràmit, és necessaris que tingui molt clar quines cobertures estan incloses en la seva pòlissa per a no emportar-se cap mala sorpresa i verificar que està pagant un tipus d’assegurança que s’adapta a les seves necessitats.

Una vegada hagi verificat que el sinistre està inclòs en les cobertures de la seva pòlissa d’assegurances haurà d’informar l’asseguradora i comentar-li detalladament la situació. La companyia li exigirà llavors una sèrie de dades relacionades amb l’incident, com el moment i lloc en el qual es va produir, les causes o els danys provocats. Recordi que disposa de 7 dies per a donar el comunicat.

Quan la companyia hagi recaptat totes les dades, enviarà un perit al seu habitatge per a avaluar els danys i quantificar els desperfectes. Li recomanem encaridament no realitzar cap mena de reparació pel seu compte per evitar desacords amb la seva asseguradora.

 

Que hacer si he sufrido siniestro en la vivienda

En un termini que mai ha de superar els 40 dies des de la data del sinistre, la companyia i l’assegurat hauran d’acostar postures i acordar l’import de la indemnització. Si no hi hagués acord, es donen dos possibles escenaris:

  • Que cadascuna de les parts designi a un nou perit per realitzar una segona valoració del sinistre.

  • Que la companyia no vulgui fer-se càrrec del sinistre al·legant que no es va produir de manera accidental.

Tant si no està conforme amb la decisió que planteja la seva asseguradora com si considera que està sent víctima d’una injustícia, li recomanem contactar amb nosaltres. El nostre equip ofereix assessoria jurídica en l’àmbit civil, administratiu, fiscal i processal, de manera que analitzarem el seu cas i l’informarem de si té dret a reclamar.

¿Qué oferim a Administraciones Hernández?

Des de 1940, Administracions Hernández es dedica a gestionar patrimoni immobiliari, tant lloguers, com compra venda de propietats a la ciutat de Barcelona.

Compta amb diversos departaments especialitzats, segons les necessitats de cada client per a oferir el millor servei possible a cada moment a cadascun dels seus clients, sigui com sigui el seu interès personal.

Atenció personalitzada per part d’experts en cadascuna de les matèries relatives al sector immobiliari. Una forma diferent d’entendre la gestió de lloguers. Dedicació i esperit innovador… Administracions Hernández és sens dubte una elecció a tenir en compte a Barcelona.

Fincas administraciones hernandez

Tens algun dubte?

Si estàs interessat en conèixer la nostra feina, pots visitar el nostre lloc web

Compare listings

Compare
Call Now Button