És recomanable vendre un pis en temps de Covid?

vender casa en pandemia


L’impacte del Coronavirus en el sector immobiliari s’està sentint a nivell mundial. Això, malgrat tot, pot ser només un revés temporal, ja que els portals immobiliaris es preparen per a afrontar les seqüeles del COVID-19 . A curt termini, el nombre d’operacions caurà, però a llarg, la compra de propietats continuarà sent lucrativa i realment interessant.

Vender casa en pandemia

Per a tots nosaltres, i especialment per als que treballen en el sector immobiliari i l’administració de propietats, enguany ha estat un gran interrogant, o tal vegada una sèrie interminable de males experiències. Encara que, malgrat això, és més que probable que el mercat immobiliari no estigui passant per un problema tan gran com sembla.

Si es pregunten quin hauria de ser el seu pròxim pas quant a inversions en el sector, pot ser que la manera d’actuar, essencialment no hauria de canviar, és a dir, hauríem de fer exactament el que faríem si no hi hagués una pandèmia: comprar, vendre o administrar rendes. Però haurem de fer-ho amb els ulls ben oberts i, òbviament, tenint present la situació particular del mercat espanyol.


En aquest article desgranarem tot el que ha de saber de la situació immobiliària actual i donarem una sèrie de recomanacions per a la venda d’un immoble dins de les possibilitats del vostre mercat immobiliaris.

Així és com el Covid-19 podria afectar el mercat immobiliari durant el 2022.

¿Es momento de vender tu piso? ¿O es mejor esperar?

La pregunta del milió, és el moment adequat per a vendre el meu pis? o millor m’espero que tot això passi? La resposta, com no pot ser d’una altra manera, serà un DEPÈN.

Abans d’entrar en matèria, hauríem de tenir sobre la taula les dades, i és que segons un informe de EpData, en el cas de grans ciutats com Barcelona, al desembre de 2020 es va registrar un descens d’aproximadament un 19% en les operacions de venda.

D’altra banda, les dades més recents segons el publicat pel Consell General del Notariat al març es van tancar 59.692 operacions, la qual cosa va suposar un increment interanual del 83% respecte al 2020.

vender casa en pandemia

D’aquesta manera, podem veure que, a pesar que el mercat de béns seents es va desplomar especialment en el tancament de l’últim trimestre de 2020, la tendència ha estat totalment oposada a l’inici del 2021, a l’espera de les dades actualitzades. I tot això en una situació encara real d’incertesa amb el que respecta al coronavirus i el procés de vacunació de la població.

Aquest fenomen podem atribuir-lo a una contracció dels preus del mercat per la baixa demanda en el 2020 i una recuperació de la confiança després de l’obertura progressiva de l’economia en 2021. Aquesta baixada de preus ha estimulat l’entrada de capital en el mercat, no sols de particulars que necessiten el seu primer habitatge (o una segona), sinó que possibilita el negoci per a inversors, que han sabut detectar una bona oportunitat en aquestes circumstàncies.

¿Cómo s’està comportant el mercat immobiliari?

vender casa en pandemia

El descens de la demanda que implica un descens de preus per metre quadrat es deu principalment a un factor: la falta de liquiditat. Això és causa directa de la falta d’ocupació o les situacions precàries del mateix i als baixos ingressos que percep el potencial comprador, o perquè no hi ha moviment creditici hipotecari. En la situació actual, els bancs revisen encara més les seves sol·licituds hipotecàries.

Això perjudica als venedros que han de rebaixar els seus preus, per fer més atractives les seves propietats a ulls delc comprador. I és que no hem d’oblidar que aquest, haurà de disposar d’un 20% del preu de l’immoble per a què el banc concedeixi el crèdit

Tot i que aquest fenomen es va accentuar en crisis anteriors, tal com afirma Francisco Iñareta, portaveu d’Idealista en declaracions a La Vanguardia

“Al contrari del que ha ocorregut en el mercat del lloguer i malgrat els pronòstics de molts experts del sector, la crisi provocada per la COVID-19 a penes ha tingut efecte en el mercat immobiliari de compravenda. Els preus s’han mantingut estables amb petits ajustos tant a l’alça com a la baixa”.

Article complet AQUÍ

D’aquesta manera, davant una situació complicada, sorgeixen oportunitats i aquesta no podia ser menys.

Alternatives a la venda de pis

Si per contra, la nostra propietat es troba en una zona tensionada i no hi ha vendes perquè el mercat està saturat, o simplement perquè no hi ha demanda, existeixen alternatives per a rendibilitzar una propietat i cobrir les despeses que d’ella es deriven (com l’IBI o la comunitat).

La més habitual és la del lloguer. Lloguers vacacionals, per temporades o de llarga durada, tot dependrà del grau d’implicació que vulgui dedicar-li el propietari a aquestes tasques.

Afortunadament, empreses com a Administracions Hernández compten amb una dilatada experiència en el sector, tant de la compra i venda d’immobles, com de la gestió de comunitats i de lloguers. Ofereixen un servei integral, perquè el client final no hagi de preocupar-se de res més que de percebre rendibilitat a la seva inversió, o d’aconseguir el millor tracte immobiliari possible.

Conclusió

No hem de pensar que atès que la situació econòmica actual no és la millor, existeixen menys possibilitats de vendre la nostra propietat. Cuidar la propietat per a promocionar-la adequadament, saber com es mou el sector immobiliari de la nostra zona, i confiar en un professional del sector per a realitzar la venda, solen ser sinònims d’èxit garantit.

Tens algun dubte?

Per a qualsevol consulta que tinguis pots posar-te en contacte amb nosaltres.engas puedes ponerte en contacto con nosotros.

Compare listings

Compare
Call Now Button