Per què hauries de delegar en un professional la gestió de lloguers?

Delegar gestion del alquiler

Tot i que formalitzar el contracte de lloguer d’una o diverses propietats sol ser motiu d’alegria, en moltes ocasions, s’ignora tot el que això suposa a llarg termini.

La preocupació pels cobraments de les rendes i que aquests pagaments es facin a temps, gestionar l’IBI, despeses de comunitat, reparacions en l’immoble… o en el pitjor dels casos iniciar processos judicials per morositat.

Aquests són alguns dels motius pels quals cada vegada més propietaris, decideixen delegar aquesta gestió del dia a dia de les seves propietats a professionals de la gestió de lloguers.

Eficaços, auditats, responsables i amb vocació d’oferir el millor servei al client (el propietari) volem ser un gran suport i una guia imprescindible durant tot el procés que implica una relació contractual entre arrendatari i arrendador. Comptar amb l’ajuda de bons professionals sempre es tradueix en menys maldecaps per al propietari.

Complicacions afegides per a la gestió del lloguer

Els últims canvis legislatius introduïts en determinades comunitats autònomes com Catalunya a través de la Llei 11/2020, de 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendaments d’habitatge que van ser publicats en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, compliquen encara més determinats aspectes clau en el lloguer, com el preu mateix que podem posar a la nostra propietat

Aquest fet és tan important que fins i tot ha generat un fort desacord entre l’API i Govern autonòmic, i és que, en paraules de Gerard Duelo, president del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona: “No sols no ens ha tingut en compte sinó que la nostra insistència per a participar en la confecció tècnica sempre ha estat desatesa. Paraules protocol·làries d’atenció i consol, només això” fent referència a la negativa de l’administració al fet que els professionals del sector formessin part de la presa de decisions en aquest sentit.

Segons manifesta Duel, l’únic i principal interlocutor de la Generalitat ha estat el Sindicat de Llogaters, i aquesta falta de negociació afectarà directament tant a inquilins com a propietaris.

Pots llegir més informació sobre aquest tema AQUÍ.

Delegar gestion del alquiler

Contractar una empresa d’administració de finques

Aquestes empreses compten amb una dilatada experiència, i s‘encarreguen de tots els temes legals com a contractes, manteniments, i altres aspectes més tediosos que solen comportar aquests assumptes.

Els honoraris en la gestió de lloguers solen ser molt ajustats i tendeixen a variar en funció de l’import del lloguer. Òbviament no comporta el mateix esforç ni dedicació portar tots els assumptes relacionats amb un lloguer de 900€ al mes, que un apartament a la platja .

Com és el contracte d’administració de lloguer?

Delegar gestion del alquiler

En el contracte d’administració de lloguer figuraran totes les dades de l’arrendador propietari de l’immoble i els de l’agent immobiliari o gestoria que es vagi a fer càrrec. També trobarem tots els aspectes dels quals s’haurà de fer responsable l’administrador, així com els seus honoraris.

Habitualment els contractes d’administració de lloguer solen ser molt específics, per a després evitar sorpreses, encara que la gran majoria d’aquests documents legals solen oferir un ampli ventall de serveis inclosos per a minimitzar la preocupació del propietari.

És important que llegim el document i ho entenguem abans de signar-lo. Encara que sembli lògic, molta gent no ho fa i és imprescindible per evitar malentesos en el futur.

Avantatges de la gestió de lloguers a Barcelona

En concret, Barcelona compta amb un sector immobiliari especialment complicat. Els preus elevats han tibat els mercats, i certs fenòmens socials no contribueixen a una estabilització ni de preus ni de condicions.

Delegar la gestió integral del lloguer a un element aliè al propietari, sol garantir el seguiment rigorós de qualsevol aspecte relacionat amb el lloguer. És una gran manera d‘evitar realitzar errors.

No oblidem que el principal maldecap per als propietaris quan es decideixen a llogar és precisament el de la paperassa i els aspectes legals i d’impostos.

Què oferim en Administracions Hernández?

Des de 1940, Administracions Hernández es dedica a gestionar patrimoni immobiliari, tant lloguers, com a compra venda de propietats a la ciutat de Barcelona.

Compta amb diversos departaments especialitzats, segons les necessitats de cada client per a oferir el millor servei possible a cada moment a cadascun dels seus clients, sigui com sigui el seu interès personal.

Atenció personalitzada per part d’experts en cadascuna de les matèries relatives al sector immobiliari. Una forma diferent d’entendre la gestió de lloguers. Dedicació i esperit innovador… Administracions Hernández és sens dubte una elecció a tenir en compte a Barcelona.

Administraciones Hernández

Tens algun dubte?

Si estàs interessat a conèixer el nostre treball, pots visitar la nostra pàgina web

Compare listings

Compare
Call Now Button