Com evitar okupes en la comunitat de veïns?

Evitar okupas en la comunidad

L’okupació il·legal en comunitats de veïns és una problemàtica a la qual cada vegada s’enfronten més veïns. El problema dels okupes afecta a les comunitats des de fa anys, però es va disparar des del passat 2020, quan els okupes en comunitats de veïns van créixer exponencialment.

A continuació, et comptem les claus sobre aquest tema, i és que, per a evitar l’ocupació en un edifici, la clau principal és vigilar els habitatges privats i els habitatges de veïns recentment morts.

Com actuar amb okupes en la comunitat de veïns?

Evitar okupas en la comunidad

Si en la comunitat de veïns hi ha okupes en habitatges, s’ha de procedir al desallotjament depenent de si els amos són persones físiques o jurídiques. I és que el tràmit judicial per al desnonament només poden iniciar-lo els amos o les persones que demostrin la seva legitimitat per a habitar en l’habitatge.

Si el propietari de l’immoble no reacciona, els veïns de la comunitat poden denunciar l’okupació, ja que s’estaria produint una violació de domicili. En aquest cas, la Policia Nacional pot intervenir sense ordre judicial durant les primeres 48 hores.

Abans de recórrer a la via judicial, la comunitat sol·licitarà el cessament de les activitats als okupes i, en cas que no se’ls faci cas, reuniran les proves suficients per a presentar davant el jutge.

Problemàtiques que poden ocasionar okupes en la comunitat de veïns

Els okupes en la comunitat de veïns no solen pagar les despeses associades a la llum o l’aigua, per la qual cosa obtenen els subministraments principals mitjançant enganxaments il·legals. Aquests enganxaments no sols posen en perill el propi habitatge, sinó també a la resta de propietaris i persones residents en la comunitat, a causa del perill d’electrocució o incendi.

Evitar okupas en la comunidad

Aquests okupes també ocasionen inseguretat, per la qual cosa es poden generar trobades o situacions violentes entre els okupes i els veïns. A més, els propietaris poden sentir-se insegurs en les seves pròpies cases.

Finalment, els pagaments de quotes o vesses corresponents a l’habitatge okupada no es realitzen, per la qual cosa sorgeixen deutes amb la comunitat. En general, els veïns han de fer-se càrrec d’aquests deutes de manera solidària.

Consells per a evitar okupes en la comunitat de veïns

El millor consell és mantenir els habitatges ocupats. Durant períodes vacacionals, es pot llogar l’immoble per a dissuadir als okupes, ja que aquests aprofiten aquelles cases en les quals no hi ha ningú residint.

Si no es pot optar per la primera opció, sempre es pot acudir a l’habitatge amb freqüència perquè tant els veïns com els possibles okupes s’adonin que hi ha moviment en l’immoble. Si l’habitatge es troba en una altra ciutat o comunitat autònoma, se li pot demanar a una persona de confiança que visiti la casa amb freqüència.

D’altra banda, les portes i les finestres són els punts més vulnerables enfront dels okupes, per la qual cosa són els accessos que han de prioritzar-se a l’hora de reforçar l’habitatge per a evitar una possible okupació. A això se li suma la instal·lació d’alarmes que, a més d’ajudar a evitar l’okupació de l’habitatge, també ajudarà a evitar robatoris en aquesta.

Què oferim a Administracions Hernández

Desde 1940, Administraciones Hernández se dedica a gestionar patrimonio inmobiliario, tanto alquileres, como compra venta de propiedades en la ciudad de Barcelona.

Cuenta con varios departamentos especializados, según las necesidades de cada cliente para ofrecer el mejor servicio posible en cada momento a cada uno de sus clientes, sea cual sea su interés personal.

Atención personalizada por parte de expertos en cada una de las materias relativas al sector inmobiliario. Una forma diferente de entender la gestión de alquileres. Dedicación y espíritu innovador… Administraciones Hernández es sin duda una elección a tener en cuenta en Barcelona.

Fincas administraciones hernandez

Tens algun dubte?

Si estàs interessat en conèixer la nostra feina, pots visitar el nostre lloc web

Compare listings

Compare
Call Now Button