És obligatori ser president de la comunitat de veïns?

¿Puedo negarme a ser presidente de la comunidad?

El president d’una comunitat de veïns ha d’assumir una sèrie de responsabilitats i obligacions pel bé d’aquest i el dels veïns. La Llei de Propietat Horitzontal és la que estableix els requisits per a establir el càrrec i la durada del lloc.

No obstant això, per a moltes persones aquest càrrec suposa més una maledicció que una alegria. Però pot un rebutjar el lloc de president de la comunitat si no vol exercir-ho? És obligatori ser president de la comunitat de veïns? T’ho expliquem a continuació.

Com s'escull al president d'una comunitat de veïns?

Existeixen dues maneres d’escollir al president d’una comunitat de veïns:

  1. Mitjançant votació: en aquelles comunitats on existeixen diverses persones que vulguin ocupar el càrrec es realitza una elecció mitjançant votació.

  2. Mitjançant torn rotatori o sorteig: el segon cas, i més comú, es dona quan cap veí vol fer-se càrrec de les labors de president de la comunitat. En aquest cas, el president és triat mitjançant un sorteig o un torn rotatori.

El president de la comunitat ha de fer-se càrrec d’algunes obligacions en nom de tots els veïns i que garanteixin el funcionament i benestar de tota la comunitat, com ara:

  • Sol·licitar el cessament d’activitats molestes.

  • Convocar juntes, almenys, una vegada a l’any.

  • Actuar com a secretari i administrador, tret que la junta de propietaris decideixi el contrari.

  • Tancar l’acta durant els deu dies posteriors a una junta.

  • Representar a la comunitat en la contractació d’obres i serveis.

  • Exigir judicialment el pagament de deutes.

  • Representar judicialment a la comunitat de propietaris.

Què passa si em toca ser president de la comunitat de veïns? Em puc negar?

No. És obligatori que tots els veïns ocupin el càrrec de president de la comunitat en algun període. Per això, no es pot simplement renunciar, ja que això pot implicar conseqüències jurídiques. . A més, en tot moment és necessari comptar la figura del president per a totes les funcions prèviament descrites.

No obstant això, sí que existeix una manera de «escapar-se» de les obligacions del president de la comunitat: presentant davant un jutge una sol·licitud de relleu. Aquesta sol·licitud ha de ser presentada en un període màxim d’un mes després del nomenament i en ella s’ha de deixar molt clar quines són les raons que impedeixen a la persona realitzar exercir com a president de la seva comunitat.

¿Puedo negarme a ser presidente de la comunidad?
¿Puedo negarme a ser presidente de la comunidad?

Una altra manera de cessar com a president de la comunitat és mitjançant la decisió de la majoria dels representants. En aquest cas, el vicepresident haurà d’exercir fins al terme del període. En cas que hagi acabat el període però encara no s’hagi realitzat l’assemblea per a elegir a un nou president, la persona triada haurà de continuar ocupant-se de les funcions mentre això succeeixi.

Què oferim a Administracions Hernández

Desde 1940, Administraciones Hernández se dedica a gestionar patrimonio inmobiliario, tanto alquileres, como compra venta de propiedades en la ciudad de Barcelona.

Cuenta con varios departamentos especializados, según las necesidades de cada cliente para ofrecer el mejor servicio posible en cada momento a cada uno de sus clientes, sea cual sea su interés personal.

Atención personalizada por parte de expertos en cada una de las materias relativas al sector inmobiliario. Una forma diferente de entender la gestión de alquileres. Dedicación y espíritu innovador… Administraciones Hernández es sin duda una elección a tener en cuenta en Barcelona.

Fincas administraciones hernandez

Tens algun dubte?

Si estàs interessat en conèixer la nostra feina, pots visitar el nostre lloc web

Compare listings

Compare
Call Now Button