Com estalviar en el manteniment de l’ascensor?

Cómo ahorrar en el coste y mantenimiento de un ascensor

Una de les principals preocupacions d’una comunitat de propietaris és el cost del manteniment dels ascensors. És possible estalviar en aquests costos de manteniment?

Sens dubte, el cost del manteniment i conservació de l’ascensor és un de les majors despeses comunes en una comunitat. Si vols saber com estalviar en el manteniment de l’ascensor de la teva comunitat de veïns, a continuació t’oferim alguns consells i recomanacions per a aconseguir-lo.

Com estalviar en el manteniment de l'ascensor

Comparar pressupostos

El primer consell per a estalviar en el manteniment de l’ascensor és tenir en compte diferents ofertes i comparar pressupostos. Si bé moltes comunitats utilitzen els serveis de la mateixa empresa que ha fabricat i instal·lat l’ascensor, la realitat és que el manteniment el pot realitzar una altra empresa, i fins i tot hi ha algunes que ofereixen serveis exclusius per a ascensors de la seva pròpia marca.

Algunes d’aquestes empreses poden oferir un servei de bona qualitat a un preu més baix, però és necessari assegurar-se que tinguin experiència en el camp i garanteixin un servei de qualitat. 

Cómo ahorrar en el coste y mantenimiento de un ascensor

També és recomanable no treballar amb marques de dubtós prestigi i anar amb compte amb els preus baixos, ja que poden derivar en un manteniment deficient que, a llarg termini, generi costos més alts a causa de danys greus.

D’altra banda, la garantia és un aspecte que sempre s’ha de tenir en compte a l’hora d’adquirir un ascensor, pel fet que és una inversió important. No obstant això, és igual que es contracti una empresa que no sigui la instal·ladora o la fabricant.

Obtenir una assegurança en cas de ser necessari

Existeixen diversos tipus de contractes de manteniment, per la qual cosa és important triar el que millor s’adapti a les necessitats de la comunitat de veïns.

Quant a l’assegurança, es pot signar un contracte bàsic, semi-risc i tot-risc, encara que no és necessari contractar-los tots si l’ascensor segueix en garantia. Al cap i a la fi, els ascensors no necessiten reparacions importants durant els primers anys.

D’altra banda, no cal fixar-se només en els preus de les pòlisses, sinó també en la seva durada, penalitats, cobertures i renovacions. Alguns contractes cobreixen només unes parts de l’ascensor quan aquest es trenca, per la qual cosa és important parar esment a aquests detalls.

No fer contractes a llarg termini

És important vincular-se el temps que sigui necessari. El recomanable és comprar un contracte per un màxim de cinc anys, encara que també hi ha de dos anys perquè hi ha renovacions on es modifiquen els termes del contracte.

Cómo ahorrar en el coste y mantenimiento de un ascensor

Primer cal verificar i després decidir si continuar amb la mateixa empresa o canviar a una altra.. També existeix l’opció de comprometre’s per molt de temps però amb una baixa penalització en cas de rescissió del contracte abans de la data especificada.

Començar a buscar una empresa abans que expiri el contrari

A vegades el proveïdor de manteniment ha de saber que el contracte no serà renovat amb mesos d’anticipació, pel que és aconsellable saber quines altres empreses hi ha i quins contractes ofereixen. També és important assegurar-se que el contracte no es renovi automàticament, ja que aquestes extensions poden suposar augments de preu o multes.

Conservar una còpia del contracte de manteniment

És recomanable conservar sempre una còpia del contracte de manteniment, ja que en ell figuren detalls importants com quant es paga, les cobertures i quan venç la pòlissa. Cal notificar al mantenidor amb anticipació que no es desitja renovar al final del contracte actual perquè sigui més fàcil canviar de supervisor o millorar els termes del contracte.

Tenir en compte la factura de la llum

A vegades es pot canviar una cosa relacionada amb el consum d’energia per a estalviar en els costos de manteniment de l’ascensor. Es pot canviar la il·luminació, optant per llums LED que, a la llarga, són més factibles perquè estalvien fins a un 80% d’electricitat en comparació amb les bombetes tradicionals.

Què oferim a Administracions Hernández

Desde 1940, Administraciones Hernández se dedica a gestionar patrimonio inmobiliario, tanto alquileres, como compra venta de propiedades en la ciudad de Barcelona.

Cuenta con varios departamentos especializados, según las necesidades de cada cliente para ofrecer el mejor servicio posible en cada momento a cada uno de sus clientes, sea cual sea su interés personal.

Atención personalizada por parte de expertos en cada una de las materias relativas al sector inmobiliario. Una forma diferente de entender la gestión de alquileres. Dedicación y espíritu innovador… Administraciones Hernández es sin duda una elección a tener en cuenta en Barcelona.

Fincas administraciones hernandez

Tens algun dubte?

Si estàs interessat en conèixer la nostra feina, pots visitar el nostre lloc web

Compare listings

Compare
Call Now Button